Πως να οργανώσεις ένα αεροπορικό ταξίδι

Κάθε αεροπορικό ταξίδι είναι και μια νέα πρόκληση! Όσα ταξίδια και να έχετε πραγματοποιήσει στην ζωή σας, κάθε νέος προορισμός σας γεμίζει με την ίδια ανυπομονησία όπως η πρώτη φορά που ταξιδέψατε!

 

Πως όμως είναι να οργανώνεις ένα αεροπορικό ταξίδι; Τι κρατήσεις πρέπει να έχεις από πριν; Πως μπορείς να βρεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία;

 

Προγραμματισμός ταξιδιού

 

Κάθε ταξίδι χρειάζεται το δικό του έγκαιρο προγραμματισμό. Ειδικά εάν ταξιδεύετε για το εξωτερικό, ο προγραμματισμός θα πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον 3-4 μήνες πριν την αναχώρηση. Για ταξίδια που διαρκούν παραπάνω από 5 ώρες, καλό θα ήταν ο προγραμματισμός σας να ξεκινήσει ακόμα και 6 μήνες πριν.

 

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήστε έγκαιρα όλες τις διαδικασίες και τις κρατήσεις που χρειάζονται καθώς έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα σας φύγει ένα άγχος αρκετά νωρίς, από το να αφήσετε τα πράγματα για τελευταία στιγμή.

 

Κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων

 

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ίσως το μεγαλύτερο κόστος σε ένα ταξίδι. Ειδικά αν το ταξίδι είναι υπερ-ατλαντικό, τότε το κόστος θα εκτιναχθεί στα ύψη. Υπάρχουν όμως τρόποι και έξυπνες κινήσεις, μέσα από τις οποίες μπορείτε να μειώσετε το κόστος και να κλείσετε φθηνά και οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια!

Το παν σ’αυτήν την περίπτωση είναι να κλείσετε αρκετά νωρίς τα εισιτήρια. Αν ταξιδεύετε για Αμερική ή για κάποιον προορισμό μακρινό, τότε κλείστε το αργότερο έως και 6 μήνες πιο πριν τα αεροπορικά σας εισιτήρια. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από το να αφήσετε την κράτηση για τελευταία στιγμή. Επίσης, αρκετές φορές οι διαθέσιμες θέσεις τελειώνουν εβδομάδες πριν την αναχώρηση της πτήσης. Άρα όσο αφήνετε τα εισιτήρια και δε κάνετε κράτηση, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να μη βρείτε διαθέσιμη θέση στη πτήση που θέλετε.

 

Πως μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά

 

Πέρα από την χρονική στιγμή, μεγάλη σημασία στο κλείσιμο των αεροπορικών παίζει και η ιστοσελίδα που θα επιλέξετε. Κάθε ιστοσελίδα δίνει και διαφορετικές τιμές ανάλογα την τιμή που έχει από τους συνεργάτες της, αν είναι πρώτο χέρι καθώς ακόμα και το περιθώριο κέρδους που θέλει να έχει. Υπάρχει μια ιστοσελίδα που προσφέρει πολύ χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια και είναι το Travelo – η νο1 ιστοσελίδα στην Ελλάδα και όχι μόνο για όλες σας τις ταξιδιωτικές ανάγκες!

 

Από αυτήν την ιστοσελίδα μπορεί να ξεκινήσετε την δική σας αναζήτηση στο δρόμο για τα φθηνά αεροπορικά εισητήρια.

 

Συνδυάστε το Travelo μαζί με την έγκαιρη κράτηση και εκμεταλλευτείτε φθηνές τιμές στα αεροπορικά ταξίδια.

 

Κράτηση ξενοδοχείου

 

Οι τιμές στα ξενοδοχεία δεν αλλάζουν με την ίδια συχνότητα όπως στα αεροπορικά εισιτήρια. Σε αυτήν την περίπτωση μεγάλο ρόλο παίζουν μερικά tips που θα σας μοιράσουμε εδώ.

 

Όπως και στα αεροπορικά, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η ιστοσελίδα που θα κάνετε κράτηση. Ιστοσελίδες του τύπου Booking κτλ, παρέχουν ίσως την μεγαλύτερη τιμή κι αυτό διότι περιέχεται και η δική τους προμήθεια μέσα.

 

Για να το παρακάμψετε, μπορείτε στο Booking να κάνετε απλά την έρευνα αγοράς σας και έπειτα να επικοινωνήστε απευθείας με το ξενοδοχείο που σας ενδιαφέρει και να ρωτήστε την τιμή εκεί.

 

Συνήθως η τιμή που θα πάρετε απευθείας από το ξενοδοχείο διαφέρει 10-15% από την τιμή του Booking, όταν θα κάνετε online κράτηση.

 

Ένα δεύτερο tips για φθηνή διαμονή είναι είτε να περιμένετε μέχρι 1 εβδομάδα πριν την αναχώρησή σας για να κάνετε την κράτηση (με κίνδυνο να μη βρείτε δωμάτιο) είτε να δοκιμάστε απευθείας μόλις φτάσετε στο μέρος που επισκέπτεστε!

 

Φυσικά αυτές οι συμβουλές κρύβουν τον κίνδυνο να μη βρείτε διαθέσιμο δωμάτιο και να αναζητήσετε σε άλλο ξενοδοχείο..

 

Σε κάθε περίπτωση, με σωστό προγραμματισμό και ξεκινώντας το ταξίδι αρκετούς μήνες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση, μπορείτε να βρείτε φθηνές τιμές τόσο στα αεροπορικά εισιτήρια και airtickets όσο και στις τιμές των ξενοδοχείων. Μην ξεχνάτε πως μερικά ταξιδιωτικά γραφεία, όπως η airtickets, προσφέρουν συνδυασμένα πακέτα που περιλαμβάνουν τόσο τα αεροπορικά εισιτήρια όσα και την διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογή σας! Επιλέγοντας ένα τουριστικό γραφείο για όλες σας τις ανάγκες, πετυχαίνετε τις καλύτερες δυνατές τιμές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!